Proiecte realizate in 2013

05.12.2013
Inaugurarea camerei senzoriale la Centrul Daniel

Clubul Inner Wheel Bacău are bucuria de a vă anunţa deschiderea celei de a cincea camere de terapie multisenzorială “snoezelen”, adresată copiilor care frecventeaza “Centrul de recuperare neuromotorie Daniel” din Bacau.

Acest proiect a fost realizat in urma participarii Clubului Inner Wheel Bacau in competitia Swimathon Bacau, organizata de Fundatia Comunitara Bacau. Inaugurarea a avut loc joi, 05.12.2013, ora 12.30 la sediul Centrului Daniel, din strada Pictor Andreescu, Nr. 5, zona Cornisa Bistrita.

Am amenajat la “Centrul Daniel” o camera senzoriala al carei scop este sa diversifice terapiile si sa-i ajute pe copii cu autism, ADHD si retard usor “sa se deschida”, sa socializeze mai bine.

Articole media

Inaugurarea camerei senzoriale centrul Daniel Inaugurarea camerei senzoriale centrul Daniel Inaugurarea camerei senzoriale centrul Daniel

04.12.2013
“Dinti frumosi, copii sanatosi” - Preventie stomatologica

In cadrul acestui program de preventie stomatologica in scoli, au fost selectate clasele 0 din urmatoarele scoli: scoala Nicu Enea – Serbanesti, scoala romano-americana Bacau, scoala Margineni, scoala Luizi Calugara, scoala Barati, scoala Poduri, scoala Parava.

In total 250 de micuti au beneficiat de consultatii si sfaturi gratuite de la medicii specialisti.

Acestia au primit si daruri: periute si pasta de dinti, materiale didactice cu jocuri tematice despre ingrijirea danturii.

Aceasta campanie a avut ca scop sa-i invete pe copiii de clasa zero, din judetul Bacau, sa se spele pe dinti corect si sa constientizeze importanta igienei orale.

Desfasurarea acestei campanii a fost sustinuta de clinica stomatologica din Bacau – STOMDAS.

Articole media

Dinti frumosi, copii sanatosi Dinti frumosi, copii sanatosi Dinti frumosi, copii sanatosi Dinti frumosi, copii sanatosi Dinti frumosi, copii sanatosi Dinti frumosi, copii sanatosi

24.10.2013
Swimathon Bacau 2013

Aceasta competitie a fost organizata de catre Fundatia Comunitara Bacau, in data de 24 octombrie 2013. Scopul participarii noastre la aceasta competitie a fost de a strange suma necesara amenajarii unei camere senzoriale in cadrul Centrului Daniel, de a oferi beneficiarilor acestei organizatii o modalitate de a cunoaste lumea, de a se adapta mai usor la mediul inconjurator.

Echipa Inner Wheel formata din: Vlad Chiriac, Daniel Bruma, Raluca Grigoriu, Simona Axinte, Iulian Ciurea, Razvan Lacatusu, Cristi Manolache si Detasamentul de Pompieri Bacau, care au concurat pentru a aduna fondurile necesare realizarii Camerei Senzoriale.

Articole media

Swimathon 2013 Swimathon 2013 Swimathon 2013

21.09.2013
Cules de struguri

Membrele Inner Wheel impreuna cu voluntarii de la Centrul Daniel si elevii voluntari ai Liceului Ghe. Vranceanu au participat in septembrie 2013 la actiunea, “Cules de struguri”, pe Domeniile Burcilor.

S-a dovedit a fi o actiune foarte dinamica, antrenanta si plina de momente distractive. Banii obtinuti au fost folositi la amenajarea “Camerei Senzoriale” din cadrul Centrului Daniel.

Cules de struguri Cules de struguri Cules de struguri

07.06.2013
Donatie Sectia de Chirurgie si Ortopedie pediatrica

Parteneriatul COMFERT S.R.L. - DEDEMAN S.R.L. - ASOCIATIA INNER WHEEL BACAU doneaza Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, Sectia de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica echipament medical de ultima generatie.

In conformitate cu strategia pentru implicare sociala parteneriatul mentionat a decis sa investeasca intr-o trusa utilizata in laparoscopie pediatrica ORL.

Aceasta donatie continua seria de investitii realizate deja, precum:

  • camera de recuperare senzoriala
  • camera de vizitare si recuperare locomotorie
  • saloane renovate.

Prin aceasta donatie, Parteneriatul COMFERT S.R.L - DEDEMAN S.R.L.- ASOCIATIA INNER WHEEL BACAU doreste sa contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a copiilor din judetul Bacau, dar si din judetele limitrofe prin diagnosticare fidela si interventii minim invazive.

"Nici un alt ajutor nu se traduce mai direct in salvarea unei vieti decat ajutorul dat pentru sanatatea si imbunatatirea calitatii sanatatii copiilor nostri, iar o asemenea forma de solidaritate, adresata direct viitorului nostru, este forma suprema a conditiei umane. Ne dorim ca, prin contributia noastra, sa aducem o schimbare in bine in viata comunitatii, oferind sansa medicilor specialisti in endoscopie pediatrica ORL de a asigura fiecarui copil internat in Sectia de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica Bacau servicii medicale gratuite, de inalta calitate."

Articole media

Membrele Inner Wheel Bacau

02.04.2013
Ziua Internationala a Autismului

Cu ocazia Zilei Internationale a Autismului, Centrul de zi pentru copii cu autism „Sf. Cosma si Damian” ne-a invitat la o ora de cunoastere alaturi de copii asistati. Ne-am petrecut clipe minunate, angrenate in realizarea unei picturi colective.

Cu acest prilej a fost instalata si piscina cu bile, donata din fondurile stranse cu ocazia evenimentului „De Martisor alaturi de Inner Wheel Bacau”.

Ziua Internationala a Autismului - Centrul Sf.Cosma si Damian Ziua Internationala a Autismului - Centrul Sf.Cosma si Damian

07.02.2013
Camera de recuperare in Spitalul de Pediatrie Bacau

Conform motto-ului miscarii Inner Wheel International pentru anul 2012-2013, Be a Friend for Hapier Futures, evenimentele si proiectele pe care Inner Wheel Bacau le organizeaza, anul acesta, sunt adresate exclusiv copiilor.

Patru rezerve si o camera de recuperare locomotorie in cadrul sectiei de Chirurgie Pediatrica a Spitalului Judetean au fost inaugurate pe 7 februarie 2013. Clubul Inner Wheel Bacau alaturi de alte companii din Bacau au raspuns afirmativ proiectului inițiat de doctorul Mihai Galinescu, șeful Secției Chirurgie și Ortopedie Pediatrica.

S-au amenajat 2 rezerve, dar si o camera pentru kinetoterapie si vizitare pentru copiii care au nevoie de recuperare in urma interventiilor chirurgicale, dotata cu spalier, bicicleta ergonomica, jucarii de tot felul și un televizor pentru desene animate. Cei care s-au implicat in acest proiect de reamenajare si modernizare s-au gandit in primul rand sa le faca spitalizarea mai ușoara si placuta celor mici.

O contributie financiara importanta a avut-o organizarea lansarii de carte „Sanatatea are Gust”, a Mihaelei Bilic si strangerea de fonduri organizata cu acest prilej. Astfel, banii stransi au fost directionati catre acest proiect.

Articole media

Camera de Recuperare Spitalul de Pediatrie Bacau Camera de Recuperare Spitalul de Pediatrie Bacau Camera de Recuperare Spitalul de Pediatrie Bacau Camera de Recuperare Spitalul de Pediatrie Bacau Camera de Recuperare Spitalul de Pediatrie Bacau Camera de Recuperare Spitalul de Pediatrie Bacau

Foto: InimaBacaului.ro


31.01.2013
Camera senzoriala Centrul de Educatie Incluziva Bacau

Cu ocazia inaugurarii celei de a patra Camere Senzoriale din cadrul Centrului de Educatie Incluziva Bacau, nr.1 avem urmatoarele aparitii in mass media:

Articole media

Camera Senzoriala Centrul de Educatie Incluziva Bacau Camera Senzoriala Centrul de Educatie Incluziva Bacau Camera Senzoriala Centrul de Educatie Incluziva Bacau Camera Senzoriala Centrul de Educatie Incluziva Bacau Camera Senzoriala Centrul de Educatie Incluziva Bacau

evenimente

09.06.2015
Investire Board 2015 - 2016

Investire Board Inner Wheel 2015 - 2016Pe data de 9 iunie 2015, s-a facut predarea mandatului catre noua echipa ce va prelua conducerea clubului incepand cu luna septembrie

citeste mai mult

28.03.2015
Balul Martisorului

Balul Martisorului editia a VI aA sasea editie a Balului Martisorului, organizat de Inner Wheel, a reunit din nou oamenii din comunitate, pentru o strângere de fonduri in scopuri caritabile.

citeşte mai mult

30.11.2014
”Cum se face dulceata de lacrimi”

Cum se face dulceata de lacrimi - cu Dr. Cristian AndreiLa invitatia clubului Inner Wheel Bacau, Dr. Cristian Andrei ne-a incantat sufletele pret de cateva ore.

citeste mai mult

Prima Pagina | Despre Noi | Proiecte | Evenimente | Membre | Contacte | Linkuri

Inner Wheel Bacau, Romania | Ana Ipatescu 2/A/6 | T: +40.744.615313 | F: +40.234.588528 | E: contact@innerwheelbacau.ro

Designed and maintained by Max Design Studio Ltd, UK Valid XHTML 1.0 Trasitional! Valid CSS 2.1!